5 TIPS ABOUT IVF TEDAVISI YOU CAN USE TODAY

5 Tips about IVF tedavisi You Can Use Today

5 Tips about IVF tedavisi You Can Use Today

Blog Article

Hastanın klinik veya laboratuar verilerine göre ya hemen taze transfer yapılır ya da gebelik şansını arttırmak advertisementına dondurulup daha sonra transfer edilir.

Gebelik oluşabilmesi advertisementına yapılan bu uygulamaların başarı oranlarında farklılık bulunmaktadır. Bu farklılığın en önemli nedeni, aşılama yönteminde yumurta ve spermin birleşmesi ve döllenmenin doğal sürecine bırakılmasıdır.

Hikaye alınması, muayene, ultrason ve testlerin değerlendirilmesinden sonra tüp bebek işleminin aşamaları ayrıntılı olarak anlatılır ve çiftin tedavi ile gebelik elde etme şansları hakkında en doğru bilgi verilir.

Yumurta hücresinin döllenme için yeterli olgunluğa ulaştığından emin olduktan sonra çatlatma iğnesi uygulanır ve yaklaşık 36 saat sonra laboratuvar ortamında seçilmiş olan kaliteli sperm hücreleri rahim içerisine transfer edilir. Bu uygulama sonucunda gerçekleşen gebelik oranı %15 civarındadır.

Böylelikle mesanenin dolu olması kolaylıkla sağlanır. Son derece ince bir katater kullanılarak vajenden ve rahim ağzından geçilir, rahmin endometrium tabakasına ulaşılır.

Tüp bebek işlemlerine başlamadan önce gebelik oluşumuna engel olan problemlerin araştırıldığı testlerin mutlaka yapılması gerekir. 

This Web-site works by using cookies to transform your working experience When you navigate by means of the web site. Out of such, the cookies which can be classified as essential are saved with your browser as They may be important for the Operating of simple functionalities of the web site.

Embriyo transferinin ardından anne adayı normal hayatına geri dönebilir. Yapılan araştırmalar Polycystic Ovary Syndrome transfer sonrası hastanın devamlı yatak istirahatında takip edilmesinin yararsız olduğunu göstermiştir. Bu nedenle anne adayı kendini zorlamadan normal sosyal hayatına geri dönebilir.

Bu işlem için kadın ve erkek birlikte tüp bebek merkezine giderler. Yumurta toplaması hafif bir anestezi verilerek yapıldığı için anne adayının aç olması, son six saat besin ve sıvı almaması gerekir.

Kadınların evlenme ve anne olma yaşını ertelemesi nedeniyle propertyımcı üreme tekniklerine son yıllarda ihtiyaç artmıştır. Lawnımcı üreme teknikleri dendiğinde aklımıza aşılama ve tüp bebek tedavisi gelir.

Aşılama tüp bebek değildir. Her ikisi de kısırlık tedavisinde kullanılan yardımcı üreme teknikleridir ve aralarında PCOS bazı farklılıklar vardır.

Eğer her şey normalse, ağızdan kullanacağınız ilaçlara başlanır ve ilaca başladıktan thirteen gün sonra ultrason kontrolü yapılır.

Tüp bebek tedavisinde olgun yumurtalar yumurtalıklardan toplanır, laboratuvar ortamında kadın ve erkek üreme hücreleri olan sperm ile biraraya getirilir ve elde edilen döllenmiş yumurta annenin rahmine yerleştirilir, embriyonun annenin rahmine tutunması sonucunda hamilelik başlar.

Bu görüşmede çiftler tedaviye dair merak ettikleri soruları da doktoruna rahatlıkla yöneltebilir. Gerekli muayene ve tahlillerin yapılmasının ardından tedavinin ilk aşaması olan yumurtalıkların uyarılması ve yumurta gelişiminin takibine geçilir.

Dolayısıyla istisnasız tüm çiftlerin bu tedavinin aşamaları hakkında detaylı bilgi sahibi olması gerekiyor. Elbette bu aşamaları sizlere tek tek aktaracağız ancak öncesinde çiftlere verilen eğitimden söz edelim.

Report this page